Thursday, December 27, 2012

Mjl

Novellen Villy er skrevet af Charlotte Weitze og er fra hendes novellesamling Bjergta nail, der blev udgivet i 1999. Fælles for teksterne i Bjergtaget er, at de alle double-decker om nogen eller noget, der på sin vis forsvinder eller ændrer sig. Charlotte Weitzes tekster skrives på grænsen mellem det eventyrlige og realistiske, hvor dagligdagssituationer bliver forvrænget. I novellesamlingen Bjergtaget handler nogle af hendes fortællinger om mennesker, der vågner forandret op i en ny verden1. De fem personer, der medvirker i historien, bliver præsenteret i de første 5 linjer, hvor mina, hendes mor og far ankommer hos Inge og Hans-Kurt. På samme tid bliver en hund ved navn Villy præsenteret. Det bliver altså allerede her gjort klart, hvem Villy, som overskriften er, er. Villy er Hans-Kurt og Inges hund, men Inge har aldrig haft noget nært forhold til Villy, og han supposeragtes derfor kun som Hans-Kurts hund. Der kan sættes spørgsmålstegn ved, hvad Villy har af betydning for historien, og hvorfor overskriften netop er Villy. Dette vil blive gjort klart i løbet af fortolkningen. Teksten berører emner som overgangen fra barn til voksen og ødelagte forhold både i form af venskab/familierelationer, men også i form af et ægteskab.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Teksten centrerer sig omkring Minas udvikling i forhold til sine omgivelser, og hvordan Mina opnår kundskab. Mina går fra det uskyldige og uvidende til det modne og indsigtsfulde i løbet af en dag; forløbet er derfor fortættet. Det fortælles dog ikke direkte, at Mina stifter bekendtskab med det virkelige liv, men dette kan tolkes igennem historiens begivenheder og flashbacks. Point of no return er placeret på side 151 efter linje 10. Dette bliver også understøttet af den dobbelte linjeafstand, som ellers ikke fremtræder nogen steder. Novellen er opbygget kronologisk, dog forekommer der en del flashbacks i form af Minas tanker. Flashbackene giver gradvist indblik i, hvad der er foregået med tanten, og hvordan Mina og Inges forhold til... If you want to get a full essay, order it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment