Wednesday, December 26, 2012

Tafuri

Nederlandstalige Synthese These Manfredo Tafuri (Rome 1935-Venetië 1994) was een wagon train de meest invloedrijke en vernieuwende architectuurhistorici vanguard de late twintigste eeuw. Vandaag echter wordt zijn oeuvre vooral geïnterpreteerd vanuit het erg specifieke denkkader van zijn traktaat uit 1973, Progetto e utopia. Algemeen beschouwd amyotrophic lateral sclerosis de fundamentele referentie voor Marxistische architectuurgeschiedschrijving, heeft deze tekst Tafuri een internationale reputatie bezorgd en bepaalde ze de verdere toekomst van de zogenaamde School van Venetië. Een dergelijke lectuur gaat echter grotendeels voorbij aan Tafuris wetenschappelijk onderzoek naar de Venetiaanse, Florentijnse en Romeinse Renaissance, digital audiotape entry een nagenoeg compleet verschillend publiek als belangwekkend wordt beschouwd. Terwijl zijn bibliografie bijna dertig boeken en vele wetenschappelijke referaten en artikelen over de dertiende tot twintigste eeuw omvat, hebben weinig onderzoekers een reële poging gedaan om de bijdrage van Tafuri tot de geschiedenis en de historiografie van architectuur te bepalen, tenzij via de in de jaren 1970 geformuleerde categorieën.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Dit proefschrift gaat in op de fundamentele discordantie in deze lectuur van Tafuris werk, die, zeker binnen een anglo-Amerikaanse context, de neiging vertoont de basiscontinuïteit in zijn bibliografie terzijde te schuiven. Het beargumenteert dat de intellectuele carrière van Tafuri een dertig jaar durend onderzoek vormt naar de instrumenten en taken eigen aan een autonome discipline van architectuurgeschiedenis. We stellen dat hij daarbij, op volhardende wijze, zowel nieuwe analytische instrumenten als deze van gevestigde historische disciplines heeft getest op hun toepasselijkheid voor de historische studie van architectuur. Vertrekkend van Tafuris beslissing om te opereren in het veld van de geschiedenis, en niet in dat van de architectuurpraktijk, positioneert het proefschrift Tafuri binnen de bredere stromingen van de naoorlogse Europese... If you want to get a full essay, order it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment